Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acollida de persones que fugen de la guerra d'Ucraïna

Es comença a coordinar l'acollida de persones que fugen de la guerra d'Ucraïna

DIVENDRES 11 MARÇ 2022

Us informem que el passat 9 de març es va començar a coordinar l'acollida de persones que fugen de la guerra d'Ucraïna. Es van donar instruccions clares per poder actuar de forma coordinada i eficient respecte a l'arribada de persones refugiades. 

Aquestes persones no tindran l'estatus de refugiades sinó que seran ciutadans de la UE, segons les seves orientacions i, per tant, tindran total llibertat de moviments. En aquests moments estan arribant de manera esglaonada, però no es descarta que puguin començar a arribar de forma massiva. L'Ajuntament de Barcelona està preparant les infraestructures per fer la 1a acollida i després caldrà fer la distribució pel territori i aquí és on entraran els micropobles que desitgin participar, en aquesta fase és on entra el poble de Torrebesses.

És preferible fer enviaments econòmics mitjançant una entitat de confiança i es desaconsella la recollida de productes per l'alt cost en el seu enviament. 

En cas que vulgueu acollir o cedir algun allotjament per les persones refugiades, poseu-vos en contacte amb l'Ajuntament

Document Actions