Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica

DIMARTS 27 ABRIL 2021

Aquest s’implantarà el nou impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica gestionat per l’Agència Tributària de Catalunya, un tribut de fiscalitat verda la recaptació del qual es destinarà íntegrament a accions de millora de l’entorn i del transport públic, a fomentar les energies renovables i els vehicles nets, i a impulsar la mobilitat sostenible, la gestió dels parcs naturals i la recerca.

Aquest tribut afectarà les persones (físiques i jurídiques) que siguin titulars d’un vehicle (turisme, furgoneta o motocicleta) amb domicili fiscal a Catalunya el 2020. I, també, les persones jurídiques sense residència fiscal a Catalunya, però que hi tinguin un establiment, sucursal o oficina i vehicles registrats el 2020.

El padró provisional dels vehicles que tributen per l’impost es podrà consultar a la seu electrònica de l’Agència Tributària de Catalunya a partir de l’1 de maig del 2021.

En relació amb això, us trametem adjunt un díptic informatiu pensat per facilitar la consulta del padró als ciutadans. Així, de manera senzilla i molt visual, es descriuen tots els passos que cal fer per consultar el padró i saber l’import a pagar, per dur a terme una modificació de dades en cas de trobar-hi alguna incorrecció, i també per domiciliar l’impost i subscriure’s a les notificacions electròniques de l’Agència Tributària de Catalunya, cosa que implica una bonificació del 2% en la quota de l’impost.

Per més informació cliqueu al següent enllaç DIPTIC

També, trobereu més informació al portal de l'Agència Tributària de Catalunya.

Fitxers adjunts

Document Actions