Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

FEM BANDA

19è Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida

Currículum de la Banda Filharmónica 1º de Janeiro

La Filarmónica 1º de Janeiro de Carragozela es va fundar l'1 de gener de 1872 i al llarg dels seus 150 anys d'existència ha desenvolupat una intensa activitat cultural.

L'organització de la Filarmónica 1º de Janeiro va ser força difícil, el carragozelense António Rodrigues Mendes Prata en va ser el primer director, que va aprendre música al Casal de Travancinha a Seia. Cal destacar la direcció d'un mestre d'autèntic geni com a artista i que tothom recorda amb nostàlgia: Alberto Marques Balbino. També hem de mencionar la dedicació i el compromís del nostre compatriota José Luís Ferrão Tavares, que va dirigir la Filharmònica i l'Escola de Música durant vint-i-nou anys.

 

La Filarmónica 1º de Janeiro participa habitualment en actes promoguts per la Cambra Municipal de Seia. Organitza regularment diferents actes, amb especial èmfasi en els concerts de primavera i Nadal. L'any 2023, l'Ajuntament de Seia ens va concedir el Premi Campânula al Mèrit Cultural com a reconeixement a tota la tasca realitzada per la Banda Filharmònica. La importància d'aquesta activitat desenvolupada per la Filarmónica 1º de Janeiro a favor del desenvolupament de la cultura, tant a la parròquia de Carragozela com al municipi de Seia i el país, va ser degudament reconeguda per l'atribució de l'Estatut d'Utilitat Pública a la Comunitat, degudament publicat al Diário da República, Sèrie DR-III, nº283 del 9 de desembre de 1992.

Actualment la Filharmònica compta amb una trentena d’intèrprets, així com la seva Escola de Música a la qual assisteixen una vintena més d’alumnes.

José Fernando da Silva Cardoso, director

 

PROGRAMA

A tempo e Horas                            A. M. da Silva

Macarena                                           arranj. N. Iwai 

El Fantasma de l’Òpera              A. Ll. Webber

Olympic Spirit                                J. Williams 

Bonaparte                                         O. Schwarz 

Alma de Maestro                          A. M. da Silva

Matinal                                              A. M. da Silva

The Greatest Hits                          arranj.  D. Costa

Cartell
Cartell
Església inacabada
  • Quan 06/07/2024 de 21:00 a 23:00
  • On Església inacabada
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal