Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Fòrum de l’Oli 2024 de Torrebesses posa el focus en la relació entre marca, territori i comercialització

L’Ajuntament de Torrebesses impulsa una nova edició del Fòrum de l’Oli d’Oliva Verge Extra els dies 19 i 20 d’abril. A la jornada professional es suma per primera vegada una ruta turística oberta al públic per descobrir indrets i patrimoni del Torrebesses, així com la història del municipi lligada a la producció d’oli.

DIVENDRES 05 ABRIL 2024

L’Ajuntament de Torrebesses impulsa i acull l’edició 2024 del Fòrum de l’Oli d’Oliva Verge Extra. El Fòrum arrencarà el divendres 19 d’abril a les 10h amb una jornada professional que abordarà la relació entre marca, territori i comercialització efectiva. La sessió comptarà amb Nagore Uresandi Espinosa, directora i fundadora de IN2DESTINATION Research, que aprofundirà en les experiències turístiques al voltant de productes d’alta qualitat. Manel Pellisé Bellostas, expert en comercialització i neuro vendes, oferirà una ponència sobre màrqueting emocional; mentre que Ricard Purroy, expert en mercats exteriors, parlarà sobre la importància de la via de l’exportació per incrementar les vendes. Finalment Teresa Fuentes, gerent de l’Associació Leader Ponent, repassarà les eines del programa Leader pel desenvolupament rural. En el marc de la jornada professional es presentaran també els resultats d’un informe sobre etiquetatge i packaging, elaborat per aquesta edició del Fòrum.

Per primera vegada el Fòrum de l’Oli s’obrirà també al públic general amb una ruta teatralitzada i musicada de l’oli i la pedra seca que recorrerà diferents indrets del municipi el dissabte 20 d’abril a les 10h. La visita, de la mà del grup Teatralitzat, inclourà una ruta de proximitat de la pedra seca, una visita al Molí del Bep de Canut i a l’Església nova i finalitzarà amb un tast de productes del territori a la Cooperativa de Torrebesses. Tant la jornada professional com la ruta turística són gratuïtes i tenen places limitades, les inscripcions poden fer-se al web www.torrebesses.cat.

Mario Urrea, alcalde de Torrebesses ha explicat que les ponències s’han dissenyat a partir de les inquietuds i peticions de productors i productores del territori amb l’objectiu que “el Fòrum de l’Oli sigui punt de trobada i eina útil per al sector”. Per la seva banda, la primera tinent d’alcalde i regidora de turisme de Torrebesses, Virtuts Fernández Sierra, ha destacat la importància d’obrir el Fòrum al públic per “apropar a la ciutadania la relació de l’oli d’oliva amb la història i realitat del territori”.

Fermí Masot, diputat de Cooperació Municipal, Acció Territorial i Medi Ambient de la Diputació de Lleida, ha afirmat que “la fira arriba en un context complex per al primer sector, però també ho fa en un moment idoni per reflexionar i projectar solucions que siguin beneficioses per a totes les persones que es dediquen al cultiu d’olivers i, per descomptat, a la producció d’oli d’oliva”.