Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Curs teòric-pràctic per descobrir la tècnica constructiva de la pedra seca

Sessió teòrica i pràctica per reconstruir un marge de pedra seca dins el municipi de Torrebesses. Curs de tot un dia dins de la Setmana de la Pedra Seca
Marge de pedra seca - Torrebesses
Marge de pedra seca - Torrebesses

DIJOUS 01 DESEMBRE 2022

La Setmana de la Pedra Seca és un esdeveniment per a la promoció i reconeixement d'aquesta tècnica com a patrimoni i ofici. A través de les activitats i la seva difusió es busca també mostrar l’extensa xarxa d’entitats, col·lectius i voluntaris que treballen per al seu manteniment i divulgació.

La Setmana de la Pedra Seca neix l'any 2020 impulsada per ADRINOC, Associació per al desenvolupament rural integral, a través del projecte de cooperació COL·LABORAxPAISATGE. Aquest compta amb l'assessorament de l’Observatori del Paisatge de Catalunya i la col·laboració de l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional. A més de la participació de cinc grups d'acció local  d’arreu del territori català: el Consorci Leader Desenvolupament Rural del Camp, el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, l’Associació Leader de Ponent, el Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre – Terra Alta i l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central. El projecte compta també amb un soci a la Catalunya Nord (França), el Parc Natural Regional del Pirineu Català, que gestiona el GAL Terres Romanes en Pays Catalan.

Després d'impulsar i organitzar dues exitoses edicions del projecte, ADRINOC passa el relleu a l'Ajuntament de Torrebesses i l'Associació de Micropobles de Catalunya; que des d'aquest 2022 assumeixen el repte de liderar el projecte.

ACTIVITAT D'APRENENTATGE: curs teòric - pràctic

ORGANITZA: Centre d'Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses

CAL INSCRIPCIÓ: centrepedraseca@gmail.com / 646 322 000

HORARI:
9h - 11h sessió teòrica 
11:30h - 13:30h sessió pràctica 
Dinar
15h a 17h sessió pràctica 

Document Actions