Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una trentena de professionals participen al Fòrum de l’Oli 2024 de Torrebesses

La jornada professional del Fòrum s’ha centrat en l’àmbit de la comercialització i ha posat l’accent en la necessitat de connectar la marca de qualitat amb la història de la zona; així com en la creació de propostes que combinin diferents productes i experiències del territori que creïn una relació amb els consumidors.

DIVENDRES 19 ABRIL 2024

El Fòrum de l’Oli d’Oliva Verge Extra de Torrebesses ha reunit aquest divendres a Torrebesses a una trentena de productors i productores d’oli del Segrià, Les Garrigues, l’Urgell i el Pla d'Urgell. El Fòrum ha abordat la relació entre marca, territori i comercialització efectiva d’oli d’oliva verge extra i s’hi ha posat de manifest la necessitat de connectar la marca de qualitat amb la història de la zona per afavorir les vendes. En aquesta línia, s’ha incidit en la importància d’impulsar propostes turístiques que combinin productes del territori i afavoreixin la creació d’una relació amb el consumidor.

Teresa Fuentes, gerent de l’Associació Leader Ponent, ha obert la jornada desgranant les opcions d’ajuts per al desenvolupament rural dins el programa Leader i el calendari actual de convocatòries. Manel Pellisé, expert en comercialització i neurovendes ha incidit en com l’emoció pot provocar-se i aprofitar-se per la venda. Per altra banda, Nagore Uresandi, directora i fundadora de IN2DESTINATION Research, ha insistit en la importància de lligar el producte i la marca a una experiència col·lectiva de territori per crear un producte d’alt valor afegit. Finalment, Ricard Purroy, expert en mercats exteriors, ha donat pautes per iniciar-se en l’exportació com estratègia de vende si inversió. En el marc de la jornada professional s’han presentat també els resultats d’un informe sobre etiquetatge i packaging elaborat per la dissenyadora gràfica Núria Sarrablo, on s’ha posat de manifest la necessitat de lligar la imatge a una estratègia de comunicació sòlida.

Mario Urrea, alcalde de Torrebesses, ha valorat molt positivament la gran participació al Fòrum i ha destacat la presència de dones productores. “És clau feminitzar el món rural i necessitem d’aquesta mirada femenina per tirar endavant”, ha afegit.

Joan Gòdia, director General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, ha estat l’encarregat de cloure la jornada i ha remarcat el seu compromís amb el sector productiu i per reforçar el coneixement i promoció de l’oli d’oliva verge extra.

A la jornada professional es sumarà per primera vegada una ruta turística de l’oli i la pedra seca per descobrir indrets i patrimoni del Torrebesses, així com la història del municipi lligada a la producció d’oli. La visita, de la mà del grup Teatralitzat, tindrà lloc aquet dissabte 20 d’abril i finalitzarà amb un tast de productes del territori. Ambdues activitats compten amb el suport de la Diputació de Lleida.