Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ruta de la Pedra Seca

Podreu visitar diferents elements molt ben conservats, com ara boniques cabanes de volta, preciosos aljubs, però també antics pous i molins fariners. Tot això en entorn àrid però molt atractiu.

La ruta comença al Centre d’interpretació de la Pedra Seca i de seguida ens dirigim a la Vall Major, a on podrem veure petits horts a banda i banda de la Vall.

Aviat trobarem la cabana de volta de Toni el Jepo i el bonic pou del Ferrer Rabassa. Uns metres més endavant podrem observar un conjunt d’arbres ben plantats i arrenglerats, es tracta d’una varietat de pistatxer de la qual se n’extreu el pol·len.

Seguim caminant i trobarem una antiga basa i les restes d’un molí fariner abans de passar a l’altra banda de la Vall Major i girar cua.

Arribat un moment, deixem la vall per dirigir-nos cap a la zona de les Auronetes, a on podrem visitar diferents aljubs, alguns d’espectaculars com els Aljubs Bessons, però també podrem veure alguna altra cabana de volta.

El paisatge és àrid, terreny de la brolla de romaní i l’argelaga, però també de camps d’oliveres amb petites clapes de bosc de pi blanc, a on molt probablement podrem veure el milà (rapinyaire) sobrevolant els nostres caps.

Ara ja només queda tornar fins al poble i poder gaudir dels seus bonics i tranquils carrers.